Videobaserad

grundkurs

i tolkning

För dig som vill utbilda dig till tolk online

Distanskurs
kl När det passar dig?
Online

Onlineutbildning

Om utbildningen

Utbildningen är på svenska och den varvar teori och terminologi. Den hålls av en erfaren tolk tillika utbildningsledare Fehmi Barkarmo som gör dig redo för arbetet som tolk. Kursen sker via en videoplattform.

Vem är kursen för?

Kursen är till för dig som vill jobba som tolk men saknar utbildning och som vill utföra kursen när det passar dig. Efter godkänt kursresultat har du goda chanser att bli registrerad som frilansande tolk hos oss på Linguacom. Inga förkunskaper krävs, utöver att du kan svenska och är sugen på att lära dig något nytt.

Kursens innehåll

Kursen innehåller en genomgång av korrekt terminologi och teoretiska kunskaper inom bland annat juridik och tolketik. Detta ger dig en stadig grund att stå på och gör dig redo för arbetet som professionell tolk. Kursen är uppdelad på 6 avsnitt á 5-15 minuter + introduktionsavsnitt. Samtliga avsnitt åtföljs även av terminologi. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest och läsprov.

Hur deltar jag?

Du deltar var och när du vill, online, genom vår videoportal. Du kommer att få en länk till utbildningen som är giltig i sju dagar efter mottagande. Observera att mejlet med länken ofta hamnar i skräpposten.

Pris

3000 kr inkl moms
Distanskurs
kl När det passar dig?
Online

Kursen ger dig en inblick i:

Terminologi inom sjukvård, juridik, kriminalvård, försäkring, och arbetsmarknadstolkning
Konflikthantering och problemlösning
Tolketik och juridik för tolkar
Tolkteknik
God tolksed